Εγκατάσταση Τζακιών - Σομπών

ο τεχνικό γραφείο ΞΥΠΟΛΙΑΣ διαθέτει το δικό του χυτήριο από το 1980 αποτελώντας την δεύτερη γενιά,για την παραγωγή τζακιών από μαντέμι .Το χυτήριο ανταποκρινόμενο στη γενικότερη τάση για χρήση εναλλακτικών πηγών θέρμανσης και εκμετάλλευση της παραγόμενης θερμότητας τζακιών,παράγει τα τελευταία χρόνια τζάκια με πιστοποίηση.Η συνέπεια προς τους πελάτες και η δέσμευση για ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά της εταιρίας.Με την πάροδο των χρόνων και την προσπάθεια για εγκυρότερη τεχνογνωσία σε θέματα παραγωγικής διαδικασίας εμπλουτίζει συνεχώς την γκάμα των προϊόντων  .Όλα τα προϊόντα και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι ως επί των πλείστων ελληνικά.

Όλα τα προϊόντα τζακιού και σόμπας φέρουν πιστοποίηση CE και εφαρμόζουμε πιστά τους κανόνες ISO.

Εγκατάσταση Τζακιών - Σομπών
Ενεργειακά Τζάκια Αερόθερμα και Καλοριφέρ
Επιλογές Σχεδίου
Παραδοσιακά Τζάκια Παραγωγής μας με Μαντέμι
Σόμπες Πέλλετ και Ξύλου
Επιλογές
 • Ανάβουμε το τζάκι σε διάστημα 5 ημερών μετά την τοποθέτηση του. Κατά τις πρώτες χρήσεις πιθανώς να υπάρξουν μυρωδιές λόγω των καύσεων των χρωμάτων και των υλικών αρμολόγησης.
 • Ανάβουμε πάντοτε το τζάκι προοδευτικά για την αποφυγή ρωγμών λόγω των μεγάλων διαφορών θερμοκρασίας.
 • Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά σαν καύσιμο το ξύλο και αποφεύγουμε την ρίψη οποιουδήποτε άλλου υλικού.
 • Δεν σβήνουμε ποτέ τη φωτιά με νερό!!!

Συχνές ερωτήσεις για τη χρήση των ενεργειακών τζακιών

 • Γιατί τα ενεργειακά τζάκια ζεσταίνουν περισσότερο από τα τζάκια με πυρότουβλο ή τα μαντεμένια τζάκια;

Τα ενεργειακά τζάκια εκμεταλλεύονται τους θαλάμους που βρίσκονται μέσα, πίσω και πάνω από το χώρο καύσης και έτσι δημιουργούν ένα κύκλωμα αέρα. Με αυτόν τον τρόπο διοχετεύεται στο κάτω μέρος της εστίας ψυχρός αέρας, ο οποίος θερμαίνεται στους θαλάμους και διοχετεύεται μέσω αεραγωγών στο χώρο που βρίσκεται το τζάκι είτε σε άλλο χώρο επιλογής σας.

 • Γιατί τα ενεργειακά τζάκια έχουν μικρότερη κατανάλωση ξύλου από τα τζάκια με πυρότουβλο ή τα μαντεμένια τζάκια;

Τα ενεργειακά τζάκια διαθέτουν σύστημα ρύθμισης του αέρα (ροοστάτης) που χρησιμοποιείται για την καύση και θερμοστάτη. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να έχουμε τον πλήρη έλεγχο της καύσης και να αυξομειώνουμε την κατανάλωση του ξύλου ανάλογα με τις ανάγκες θέρμανσης του χώρου μας.

 • Γιατί τα ενεργειακά τζάκια δεν καπνίζουν όταν τοποθετηθούν σωστά;

Τα ενεργειακά τζάκια είναι κατασκευασμένα με συγκεκριμένες προδιαγραφές οπότε έχουν και συγκεκριμένες προδιαγραφές για την τοποθέτηση τους, καθώς και συγκεκριμένες απαιτήσεις για την καμινάδα σύνδεσης. Τα παραπάνω εξασφαλίζουν το σωστό τράβηγμα της εστίας.

 • Τα ενεργειακά τζάκια λειτουργούν σωστά αν η καμινάδα τοποθετηθεί με κλίση (γωνία);

Στα ενεργειακά τζάκια επιτρέπεται η τοποθέτηση της καμινάδας με κλίση, αρκεί να είναι αμβλεία γωνία για να φεύγουν τα καυσαέρια.

 • Ποιά είναι η ιδανική απόσταση που μπορώ να μεταφέρω ζεστό αέρα μέσω αγωγού;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απόσταση που μπορείτε να μεταφέρεται ζεστό αέρα, αλλά όσο μικρότερη διαδρομή κάνει ο αέρας στον αγωγό τόσο καλύτερη απόδοση θα έχετε. Η μέγιστη απόδοση δίνεται όταν ο αγωγός βγάζει τον ζεστό αέρα από το πάνω μέρος της επένδυσης (γυψοσανίδα ή ytong) ή σε χώρο που βρίσκεται πίσω από τον τοίχο που στηρίζεται η εστία.

 • Μπορώ να προσθέσω πόρτα σε ένα ήδη τοποθετημένο και επενδυμένο τζάκι;

Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό δεν είναι εφικτό, διότι για την τοποθέτηση πόρτας σε μια εστία απαιτείται ειδική υποδομή αλλά και χώρος για τη σωστή λειτουργία αυτής.

 • Επιβάλλεται ο καθαρισμός της καμινάδας και εάν ναι, πόσο συχνά;

Σε όλα τα τζάκια που χρησιμοποιούν σαν καύσιμο το ξύλο, επιβάλλεται να γίνεται ο καθαρισμός της καμινάδας. Ο καθαρισμός χρειάζεται να γίνεται κάθε ένα ή δύο χρόνια, ανάλογα με τη συχνότητα χρήσης του τζακιού.

 • Με ποιόν τρόπο λειτουργεί η σκούπα καθαρισμού στάχτης τζακιού;

Η σκούπα καθαρισμού στάχτης συνδέεται με οποιαδήποτε ηλεκτρική σκούπα και λειτουργεί με την διαδικασία της αναρρόφησης. Μαζεύει τη στάχτη στον μεταλλικό κάδο χωρίς να επιβαρύνει την σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας και με το φίλτρο που έχει κρατάει τα κομμάτια από το καμμένο ξύλο. Η μοναδική και σημαντική προϋπόθεση για τη χρήση της σκούπας είναι να έχουν σβήσει τα ξύλα.

 • Με ποιόν τρόπο μπορώ να καθαρίσω ένα μαντεμένιο τζάκι ή ένα ενεργειακό με εσωτερική επένδυση από πλάκες μαντεμιού;

Για τον καθαρισμό μιας μαντεμένιας εστίας ή ενός ενεργειακού τζακιού με πλάκες μαντεμιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθαρό πετρέλαιο

 • Με ποιόν τρόπο μπορώ να καθαρίσω το τζάμι από την πόρτα μια εστίας;

Το τζάμι του τζακιού μπορεί να καθαριστεί με απλό καθαριστικό για τα τζάμια, ή με το καθαριστικό που χρησιμοποιείτε για τις εστίες της κουζίνας. Σε περίπτωση που το τζάκι έχει πολύ καπνιά, κυκλοφορούν στο εμπόριο ειδικά καθαριστικά.

Scroll to Top